Verkkokaupat Netissä

Verkkokauppojen suosio on räjähtänyt viime vuosien aikana.

Osa meistä rakastaa edelleen perinteistä shoppailua: vaatteiden hypistelyä, kaupoissa kiertelyä, fiilistelyä, hyvää asiakaspalvelua ja näyteikkunoiden katselua. Toiset taas eivät voi sietää ruuhkaisuutta, melua, kokojen etsiskelyä ja sovittavat vaatteet mieluiten kotonaan. Vaikka sitten joutuvatkin hakemaan verkkokaupasta tilaamansa paketit lähimmästä postista. Oli niin tai näin, jälkimmäisten osuus on kasvamassa koko ajan: entistä useampi tekee ostoksensa verkossa.

Suomalainen verkkokauppa on toistaiseksi vielä raakile. Koska ruotsalaisiin on helppo verrata ja heihin nyt vain aina verrataan, niin verrataampa nytkin. Vain yksi sadasta ruotsalaisesta verkkoshoppailijasta on asioinut suomalaisessa verkkokaupassa, kun taas noin joka neljäs suomalainen asio ruotsalaisessa vastaavassa. Suomalaisten suosiossa ovat monet suuret ruotsalaiset verkkokaupat, kuten vaikkapa H&M, Ikea tai nuorison suosima Nelly. Myös sellaiset suositut verkkokaupat kuin Ellos ja Halens ovat ruotsalaisia. Ruotsissa on pyritty suoraan kansainvälistymiseen, kun taas Suomessa ollaan keskitytty kotimarkkinoihin.

Suomalaisten rohkeus ei toistaiseksi vielä riitä. Toisaalta sellaiset suuret ja uhkarohkeat yritykset kuin Fuugo ovat kokeneet konkurssin, ja suomalaisen verkkokaupan kansainvälistyminen on sattuneesta syystä johtuvan arkuuden vuoksi jäänyt lapsenkenkiin.

Uhkakuvanahan tässä on se, että suomalaisten raha alkaa virrata ulkomaille. Suomalaiset kivijalkamyymälät kärsivät tappion suurille ulkomaisille nettikaupoille. Tällä hetkellä verkkokaupassa muotiin kulutetuista rahoista n. 60 % menee ulkomaisille verkkokaupoille.

Miksi suurin osa valitsee ulkomaisen verkkokaupan? On useita syitä, miksi suomalainen jää jalkoihin. Suomalaisissa verkkokaupoissa on ensinnäkin pienemmät valikoimat, kun nettikaupoilta kysytään nimenomaan laajoja valikoimia. Niin ikään hinnat ovat ulkomaisten vastaavien korkeampia, mikä johtuu siitä, että suuret nettikaupat voivat varastoida tavaransa halvemmalla ja standardisoinnilla saadaan säästöjä aikaiseksi. Toisaalta suomalaisten nettikauppojen verkkosivut ovat itsessään tyylittömiä. Suomalaiset eivät myöskään osaa markkinoida verkkokauppojaan, asiakasta ei houkutella riittävästi.

Vuonna 2013 suomalaiset ostivat verkosta tavaraa yli 10 miljardilla eurolla. Markkinat kasvavat koko ajan, ja tilaa siellä olisi varmasti myös osaaville suomalaisille. Toivotaan, että suomalaisiltakin löytyisi nyt rohkeutta lähteä mukaan kehitykseen.

Hyvä uutinen on se, että kotimaistenkin verkkokauppojen määrä lisääntyy jatkuvasti.

Eniten verkkokaupasta ostetaan matkailuun liittyviä palveluita. Muita isoja tuoteryhmiä ovat asuminen, liikenne, viihde, rahapelit, pukeutuminen ja rahoitus.

Verkko-ostamisella on joitain verrattomia hyötyjä. Se on usein paljon nopeampaa kuin kivijalkashoppailu: kaupoille ei tarvitse mennä eikä niitä tarvitse kiertää. Riittää, kun napsauttaa tietokoneensa auki ja näpyttelee haluamansa tuotteet ostoskoriin. Netistä myös löytyy helpommin juuri se, mitä etsii. Myös koot pystyy filtteröimään helposti, eikä jokaisesta paidasta pidä etsiä sitä pienintä kokoa, joka on kuitenkin loppunut ensimmäisten joukossa.

Verkko-ostamisen huonoja puolia on toisaalta se, että paketti pitää hakea postista ja todennäköisesti osa tuotteista täytyy palauttaa, koska esimerkiksi vaatteista on hankalaa etukäteen tietää, sopivatko ne. Toisaalta nettikaupasta ostaessa ei myöskään saa asiakaspalvelua eikä tue suomalaisten työllistymistä kivijalkamyymälöissä. Ongelmana on myös edellä mainittu rahan virtaaminen ulkomaille. Siksi suomalaisen kannattaisi suosia suomalaista, tässäkin tapauksessa.

Verkko-ostaminen on joka tapauksessa tulevaisuutta. Suomalaisen tulee vain uskaltautua mukaan kehitykseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation