Deittailu ei ole enää pitkään aikaan ollu hörhöjen tai nörttien hommaa.

Päinvastoin. Nykyään laadukkaampaa seuraa löytyy useammin netistä kuin baarista. Deittalun suosio kasvaa jatkuvasti, ja deittisivustot erilaistuvat.

Eräs uusi nettideittisivusto syntyi sellaisen ajatuksen pohjalle, ettei kuva kerrokaan enemmän kuin tuhat sanaa. Mutta video kertoo! 30 sekunnin video antaa tekijästään paljon totuudenmukaisemman ensivaikutelman kuin selfie, vakuuttaa brittiläinen Tickr-deittipalvelu.

Tickrin myötä ei tule enää huijatuksi kuvin tai kuvanmuokkauksin. Tickrissä deittailijat esittelevät itsensä minivideolla, josta katsojat voivat tykätä (tick) tai olla tykkäämättä (ick). Jos tykkäät, ja tykkäämäsi henkilö tykkää sinun videostasi, chättäily videoin tai tekstein voi alkaa.

Videon avulla deittailtavasta henkilöstä saa todella nopeasti realistisen kuvan. Täydellistä videota on paljon vaikeampi tehdä kuin täydellistä kuvaa. Enää ei tarvitse arvuutella ensitreffeilla, kuka ohikulkijoista sattuu olemaan se deittikaveri.

Toinen erikoinen deittailuilmiö leviää Amerikassa New Yorkissa ja Los Angelesissa. Siellä trenffikumppaneita etsitään niinkin alkukantaisella tavalla kuin hajun perusteella. Tuoksutreffien deittailukonsepti poikkeaa muista vastaavista aika radikaalilla tavalla. Vastaparia etsivä sinkku nukkuu kolme yötä valitsemassaan t-paidassa. Ominaishajun tartuttua paitaan se laitetaan muovipussiin, joka pakastetaan. Osallstujat tuovat pussit illanviettoon, jossa niihin laitetaan koodilaput. Nyt sinkut pääsevät haistelemaan paitoja ja valitsemaan mieleisensä tuoksun. Ja ei kuin treffailemaan tätä ihanantuoksuista tyyppiä!

Jos tuoksutreffit ovat alkukantainen tunteille perustuva deittailutapa, niin Mensa Match luottaa deittailussakin järkeen. Deittisivusto on erikoistunut älykköihin. Jotta pääsee älykkäiden treffisivustolle, täytyy älykkyystestissä saada yli 130 pistettä.

Erikoisten deitti-ilmiöt lyö kuitenkin laudalta ilmiö, jolle mikään muu deittailutapa ei vie suosituimmuudessa vertoja.

Tinder.

Tinder on amerikkalaislähtöinen deittisovellus, jonka tilalta OKCupid ja deitti.net ovat saaneet väistyä. Sinkut ympäri maailman haluavat Tinderiin. Jopa satojentuhansien suomalaistenkin arvioidaan käyttävät Tinderiä. Eniten sovellusta käytetään pääkaupunkiseudulla.

Tinderissä vakuuttaa yksinkertaisuus. Älypuhelinsovellus esittää käyttäjälleen lähialueella olevien käyttäjien kuvia. Jos kuva miellyttää, pyyhkäistään oikealle, ja vasemmalle, jos ei. Jos kaksi ihmistä ovat kiinnostuneista toisistaan, voidaan aloittaa viestien lähettely. Kuvat tulevat suoraan Facebookista.

Kaikki Tinderin käyttäjistä eivät ole sinkkuja. Suurin osa käyttäjistä on nuorten, 19-22 -vuotiaiden keskuudessa. Tinderillä on enemmän aktiivisia käyttäjiä kuine esimerkiksi Twitterillä. Aika kova saavutus, semminkin kun  Twitter on hakenut paikkaansa nettimaailmassa jo viisi vuotta.

Tinderin menestyksen salaisuus on oikea ajoitus. Se on hyödyntänyt hienosti mobiilin tarjoamia mahdollisuuksia.

Tinder on moderni tapa deittailla.

Se ei kuitenkaan välttämättä sovi kaikille. Täältä voit löytää Tinderin lisäksi monia muita deittisivustoja, myös niitä persoonallisempia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation