Verkkokaupan voittokulku jatkuu Suomessa: Klarnan uusimpien raporttien mukaan vähittäiskauppa kasvoi verkossa, vaikka se kokonaisuudessaan hieman supistui alkuvuodesta. Tilaston mukaan verkkokaupan asiakkaiksi oli löytänyt aivan uusi asiakasryhmä, yli 80-vuotiaat vanhukset!

Verkkokauppa ei ole enää mikään nuorten juttu. Uusimpien tilastojen mukaan yli 80-vuotiaat vanhukset ovat löytäneet verkkokaupan ja shoppailevat siellä alvariinsa. Toki eivät kaikki, mutta yllättävää kyllä, aktiivisemmin kuin vaikkapa heitä edeltävä ikäryhmä, eli 60-70- vuotiaat.

Arvatkaapa mitä vanhukset sitten shoppailivat? Erotiikkaa tietenkin! Vanhukset hakivat netistä aikuisviihdettä ja muuta viihdettä yksinäisiin päiviinsä. Yllättävästi vanhukset olivat löytäneet myös monet muut netin tavalliset kaupat ja palvelut, joita nuoremmat ovat käyttäneet jo vuosia.

Piilareita ja vaatteita netistä entistä enemmän

Leffalippujen ja muun viihteen osuus pieneni yllättävästi, vaikka viihteen osuus edelleenkin koko verkossa tapahtuvasta kaupasta oli 30 prosenttia. Viihteeseen lasketaan kirjat, lehdet, erotiikka, leffaliput ja muut liput jne.

Muutamat tuoteryhmät olivat kasvattaneet suosiotaan tänä vuonna: reseptisilmälaseja sekä piilareita tilattiin netistä enemmän kuin koskaan aiemmin. Samoin vaatteita ja kenkiä, joita kuitenkin shoppailivat pääasiassa naiset. Myös elektroniikkaa ostettiin aiempaa enemmän netistä, ja tätä tuoteryhmää shoppailivat enimmäkseen miehet.

Suomalaisten vaatimukset verkkokaupasta kasvavat

Esimerkiksi ruotsalaiset ovat jo kokeneita verkko-ostajia. He vaativat pakettinsa ovelleen päivässä ja osaavat hakea hyvää palvelua myös nettikaupoista. Suomalaiset ovat kuitenkin vielä niin hetken aikaa tilanneet tavaransa netistä, etteivät he osaa vaatia kovin kummoista palvelua. Huonokin nettikauppa tekee tulosta.

Vähitellen tämä asia on kuitenkin muuttumassa. Suomalaiset ovat vailla varsinkin nopeampia toimituksia. On kuitenkin edelleen tavallista, että suomalainen verkko-ostaja varautuu odottamaan tilaustaan viikon, jopa kaksikin. Myös muuta palvelua suomalainen ei oikein osaa vielä vaatia,  mutta vähitellen myös me osaamme olla vailla online chattia ja muita asioita jouhevoittavia palveluita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation