Kesä on vietetty lomineen ja joutopäivineen. Syksyn tullen on taas virtaa keskittyä sisähommiin. Olisiko nyt oikea hetki miettiä kylppäriremonttia? Entä keittiö, millon vanhat kaapinovet pitäisi vaihtaa uusiin? Nyt on hyvä hetki, sillä remonttilainojen korotkin ovat matalalla.

Asuminen ja eläminen ei ole halpaa. Juuri kun luuli päässeensä asumisessa edullisemmin, kun lainaakaan ei ole paljoa jäljellä, täytyy alkaa remontoida kotia.

Vaikka kuinka laiskottaisi, remonttia ei kannata siirtää. Juuri nyt on erinomainen hetki remonttilainan ottamiseen ja remontin tekemiseen. Lainojen korot ovat edelleen historiallisen alhaalla, joten lainan ottaminen on edullista hommaa. Pankit ovat lisäksi melko halukkaita rahoittamaan remontteja juuri tällä hetkellä, kun uudisrakentajia ja sitä kautta uusien lainojen ottajia on sen verran vähän.

Remonttia ei tarvitse tehdä itse

Jos kuvittelee tekevänsä kylpyhuoneremontin itse työpäivän päälle, ei ole ihme, jos kylmä hiki puskee otsalle. Remonttia ei oikeastaan kannata alkaa tehdä itse, sillä silloin et pysty käyttämään verohyötyä teettämästäsi työstä. Voit nimittäin vähentää 65% remontin työkustannuksista suoraan henkilökohtaisessa verotuksessasi, mikä tarkoittaa satojen eurojen säästöä riippuen työpanoksen määrästä. Kaiken lisäksi säästyt pistämästä perhettä, parisuhdetta ja omaa mielenterveyttäsi lankulle.

Suomi on täynnä remonttifirmoja, joissa on eri alojen taitajia. Yksi sellainen on oululainen Remontti-idea, jolta voi kysyä vaikka heti ilmaisen arvion remontin kustannuksista ja aikatauluista. Remontti-idea, kuten moni muukin firma, tekee keittiöremontteja, koko talon remontteja, kattoremontteja, kylpyhuoneremontteja. Jos tällä hetkellä talofirmoille ei mene hyvin, niin ainakin remonttifirmoilla riittää töitä. Kun uusia taloja ei rakenneta, kannattaa satsata olemassaolevien korjaamiseen ja uudistamiseen.

Remontti nostaa talon arvoa

Remonttia ei tehdä talossa ihan pelkästään omaksi silmän iloksi ja käytännön helpotukseksi, vaan samalla huollat myös omaisuuttasi. Ilman korjausta ja uudistamista talo rapistuu pilalla ja yhtenä päivänä huomaat, että sen arvo on paljon vähemmän kuin mitä samanikäisten vastaavien talojen. Kuten mitä tahansa muutakin kuluvaa omaisuutta, taloja täytyy huoltaa ja pitää kunnossa säännöllisesti. Säännöllinen remontointi on ihan perinteistä talon huoltoa, joka myös ylläpitää talon arvoa.

Remontoimaton talo saattaa muuttua myös riskiksi. Kylpyhuone on tällaisesta riskistä hyvä esimerkki. Vanhat laatat ja saumat kuluvat aikojen saatossa. Vaikka niiden alla olisikin asianmukaiset kosteuseristeet, betoniin ja laattoihin on saattanut tulla vuosien kuluessa halkeamia, joista vesin valuun pohjavaluun ja talon rakenteisiin. Tämänkaltainen tilanne on täysin ennakoitavissa remontoimalla kylpyhuone uuteen uskoon uusilla laatoilla ennen kuin mitään tällaista pääsee syntymään.

Rahoitusalan ja asumisen ammattilaiset kehoittavatkin suomalaisia remontoimaan asuntojaan tiheämmin, sillä Suomessa talot päästetään rapistumaan hieman liian pitkään ennen seuraavaa remonttia. Pientä remonttia kannattaa tehdä vaikka olisi myymässä taloa, sillä remontoidusta talosta saat paljon paremman hinnan kuin remontoimattomasta.

Remontti kestää keskimäärin noin 1-4 viikkoa

Moni jättää remontin tekemättä sen vuoksi, koska heistä se tuntuu valtavan suurelta työltä. Keittiön tai kylpyhuoneen remontti on tosi kova työ, jos sitä aikoo tehdä itse koko syksyn ja talven iltaisin ja viikonloppuisin. Ostopalveluna remontti ei kuitenkaan vie paljoakaan aikaa. Esimerkiksi keittiöremonttiin voi vierähtää yhdestä kahteen viikkoa ja kylpyhuoneremontin tekee helposti kuukaudessa, kahdessakin viikossa. Aika ei siis olekaan ratkaiseva tässä asiassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation